100,7 km/h - Pasaulio Blokart greičio rekordas

Dar vienas Pasaulio rekordas, tą patį savaitgalį ir iš tos pačios Amerikos. Young Scott Arizonoje esančiame išdžiūvusiame Raudonajame ežere pasiekė naują Blokart greičio rekordą: 62,5 mylios per valandą, arba 100,7 km/h!

Rekordas pasiektas prie 15-17 m/s vėjo, su 2 kv. m. bure. Nors tai ir dvigubai lėčiau už Greenbird project šį penktadienį pasiektą absoliutų pasaulio rekordą, tačiau nepamirškime, kad Blokart vėjaratis yra 5 kartus trumpesnis ir net 20 kartų lengvesnis.

Youtube video: žiūrėti

p.s. sekmadienio atnaujinimas: classactionracing.com, kuris yra Šiaurės Amerikos Blokart vėjaračių guru iš amerikiečio Jason Robbins gavo e-mail'ą, kuriame pateikti duomenys, kad jis 2007-aisiais su Blokart vėjaračiu pasiekė 67.7 mph (107,8 km/h) greitį. Blokart greičio komisija nagrinėja šį atvejį ir vėliau paskelbs ar šis rezultatas bus pripažintas ar ne.

Komentarai

brigadyrius sakė…
Rekordini greiti su 2 kv.m.bure pasieke,o nuotraukoje su 4kv.m bure pastatytas.Cia kad prie Grennbird "bolido" solidziau atrodytu?:)Bet tas zalias milzinas tai tikrai kaip is sci-fiction atlekes.Idomiai,kad tik is desines puses tokia ilga asis.Taip iseina,kad turi gaudyt tik sonini veja is kaires,kad neapvirstu?Aisku tik viena,inzinieriai gerai zinojo kaip ji sukonstruot.Laukiam sekancio rekordo-garso barjero riba:D
Jonas sakė…
O kuo tas rekordininkas blokart skiriasi nuo eilinio esančio Nidoje? :)
Matas Mizgiris sakė…
Iš foto matyti, kad tą dieną, kai fotkino, vėjo rekordams tikrai nebuvo:), tad ir pastatė su 4kv.m., su kuo ir buriavo matyt:).
Jonui: rekordininkas ypatingai nesiskiria niekuo, na nebent guoliai geresni sudėti, anglies pluošto stiebas ir gerai sukalibruotos padangos - visa kita - standart. Tad perkam 2m burę ir laukiam uragano Nidoje :))))

Populiarūs įrašai