Kovo 7-oji arba paskutinė diena ant Kuršmarių ledo

Matyt kovo 7-oji ir bus ta paskutinė diena ant Kuršmarių ledo buriuojant Ice-Blokart ledrogėmis šį sezoną. Surengėme varžybas buriavimui prijaučiančiai kompanijai, kurie smagiai praleido laiką ant ledo. Aišku, būtų buvę daug šauniau, jei perpiet vykusias varžybas vėjas būtų pakilęs, o nenukritęs. Bet vistiek žmonėms buvo linksma, ypač lengvasvoriams (-ėms).
Dar galvojome lipsim buriuoti, bet Lietuvoje apsigyvenęs anticiklonas labai jau šykšti vėjo, o diena iš dienos ledo mažėja ir dabar jau ledas Nidos įlankoje turbūt viena didele lytimi turėtų būti vadinamas, nors dar įtariu storio ir turi.. Ypač gerai atrodė vakar, kai naktį prieš tai patraukė šaltis ir paviršius buvo lygutėlis ir kietutėlis. Bet saulutė jau atkopdama budina svietą ir žiemos šaltos ledus...

Nieko tokio - mes turime dar ratus! Todėl artimiausioje ateityje, kai tik anticiklonas pajudės lauk ir ateis 19-oji lietuvių tautos šventė, turėtumėte išgirsti apie pirmąjį bandymą tristiebiu! tautiniu! blokart vėjaračiu pervažiuoti visą Lietuvos pajūrį nuo Nidos iki Būtingės.

Na o jei prakalbome apie garsus, tai šįvakar LR1 transliavo reportažą apie pirmąjį Europos Ice-Blokart ledrogių čempionatą savo laidoje "Radio Vilnius: News & Current Affairs":
LR1 radio archyvas (nustatykite į 19:29 min.).

Komentarai

Populiarūs įrašai