Lietuviai pakeliui į Pasaulio čempionatą



Foto: pakeliui į Kylį, Vokietiją
 
Lietuvos Blokart komanda jau pakeliui į Maljorką, kur spalio 21-26 d. Binissalem vėjaračių trasoje vyks Pasaulio Blokart vėjaračių čempionatas. Varžybose susirungs 79 sportininkai iš 12 pasaulio šalių, 5-se svorio kategorijose. Lietuvos garbę gins 2012 m. Pasaulio ir 2017 m. Europos čempionas (production klasėje, sunkiasvorių kategorijoje) Matas Mizgiris bei Europos lengvasvorių čempionas (2017 m.) Vykintas Mizgiris.

Binissalem vėjaračių trasa yra techniškai sudėtinga, kadangi dėl suplūkto grunto su akmenukais, kur ne kur pasitaikančių žolės užuomazgų yra gana „lėta“, o vėjas yra gana dažnai besikeičiančios krypties. Tokiomis sąlygomis vėjaratininkams yra ypatingai svarbu susikoncentruoti į vėjaračio burės valdymo techniką, ieškoti pagreitėjimų, taipogi „atspėti“ vėjo pasisukimus, tuo pačiu stengiantis atsidurti patogioje pozicijoje priešininkų atžvilgiu.

Buriavimas Blokart vėjaračiais Nidos aerodrome
 
 Matas Mizgiris: „Nuotaikos kovinės, šiuo metu keltu artėjame prie Kylio. Iki Barselonos autobusiuku keliausime neskubėdami – per 2,5 dienos, o spalio 16 d. rytą keltu pasieksime Maljorkos Palmą. Spalio 16 d. planuojame pirmąją treniruotę. Žada būti labai įdomu bus matyti ar pasiteisino sprendimas treniruotis su mažai pripūstomis padangomis, kad imituotume Maljorkos trasą, šiaip vėjo prognozės puikios. Šaunu, kad organizatoriai spalio 19-20 d. kaip testinį renginį organizuoja Atvirą Ispanijos Blokart čempionatą, kuris mums bus ideali generalinė repeticija prieš startus Pasaulio čempionate. Gero vėjo!“

Komentarai

Populiarūs įrašai