27 mazgai prie 7 m/s vėjo

Lygiai dukart greičiau už vėją - toks naujas Blokart greičio rekordas (52,1 km/h prie SW 7 m/s) buriuojant Baltijos pajūryje prie Nemirsetos.

Šeštadienio ryte su Arnu atsikraustėme į už keliolikos kilometrų nuo Klaipėdos esantį Nemirsetos paplūdimį. Paviršius - idealiai lygus, smėlis kietas it asfaltas, vėjas neuraganinis, bet ir ne "slabakas". Pirmaisiais važiavimais įsigazavę išokome į kietuosius "smėlio kalniukus", kurie gerokai papurtė ir pašokdino, na o vėliau juos jau praskrisdavome garbiu atstumu.

Kai atvyko Petras su Daliumi - nusitraukėme ir nurūkome visi keturiese Palangos link. Greitis pastoviai ne mažiau 40 km/h, vėjas tiesiog švilpia pro ausis. Anot Arno, bakštagu jis generavo daugiau greičio nei mes su 4.0 kv.m. burėmis (jis buriavo su 5.5 kv.m.) ir kadangi startavo vėliau, stabiliai mus vijosi ir pasivijo jau ties Palangos tiltu. Pagal laiko pojūtį, tuos 5 km nulėkėme per max 8 minutes.

Grįžti atgal aštriu beidevindu sekėsi gerokai sunkiau (to neleis sumeluoti Petras su Daliumi - jiem grįžti prireikė beveik valandos)... Prilupus burę iki galo blokartas generavo 20 km/h, pasisukus kranto linijai į SW, greitis krisdavo iki minimalių 10 km/h. Prie paskutiniojo rago teko netgi laviruoti. Į priekį nulėkėm per mažiau nei 10 min., o grįžt trukom triskart ilgiau. Gera patirtis apmąstymams apie "Buriavimo kelionę sausuma išilgai lietuviškosios Baltijos krantų", kurią norėtųsi realizuoti gal net šią žiemą, kai pašals smėliukas ir 100 proc. bus pravažiuojami paplūdimiai.

Vėjas: 7-5 m/s WSW
Burės: 4.0 ir 5.5 kv.m.
Laikas: 3 val.
Max greitis: 51,2 km/h
Atstumas: 54,7 km

Tęsiant buriavimo blokartais temą siūlau paskaityti straipsnį apie Pasaulio Blokart čempionato rezultatus

Komentarai

Unknown sakė…
Tikrai, žaidimas su SW vėju buvo laaabai smagus, bet trumpas ;)
O kelionė atgal mums, nepatyrusiems buriuotojams, užtruko... Ypač psichologiškai sunku palengva riedėti atgal po tokio lėkimo pavėjui. Tačiau labai naudinga pajusti ir bandyti išnaudoti menkiausią galimybę "pasikinkyti" vėją, net buriuojant tokiu aštriu kampu.

Populiarūs įrašai