Baltijos šalių Ice-Blokart čempionate startavo prancūzų sportininkai



11 metus iš eilės organizuotas Baltijos šalių Ice-Blokart ledrogių čempionatas nepagailėjo staigmenų - dėl itin šiltos žiemos pradžios ir nesaugaus ledo buvo perkeltas iš Nidos į Rėkyvos ežerą, bei sulaukė Prancūzijos komandos, kurią atstovavo vieni stipriausių šios šalies sportininkų.

Čempionatas šiemet sutapo su Lietuvos ledrogių čempionatu - bendras ledrogių renginys pritraukė itin gausų dalyvių būrį iš visos Europos. Ice-Blokart ledrogių klasėje startavo 30, Ice-Optimist klasėje - 16, DN klasėje - 24 ledrogininkai, iš viso - 74 sportininkai iš 7 Europos šalių.

Šeštadienį ledrogininkai laukė vėjo, kuris tai papūsdavo, tai nurimdavo. Tądien startai buvo duoti tik ultra lengvasvorių sportininkams. Sekmadienį papūtus 5-10 m/s šiaurės vėjui visų klasių ledrogininkai startavo po 3 kartus ir varžėsi lėkdami 50-60 km/h greičiais.

Šiais metais Rėkyvos ežere, skirtingai nuo kitų vandens telkinių Europoje, susidarė geriausios buriavimo sąlygos, todėl iškart po vasario 3-4 dienomis įvykusio Baltijos šalių Ice-Blokart ledrogių čempionato, vasario 5-9 dienomis startavo Pasaulio jaunimo Ice-Optimist ir DN ledrogių čempionatas.

Atviro Baltijos šalių Ice-Blokart čempionato rezultatai: Žiūrėti (PDF)

Komentarai

Populiarūs įrašai