Idealus vėjas skraidino Blokart vėjaračių čempionato dalyvius


2017 m. lapkričio 18-19 dienomis Nidos aviacinėje aikštelėje įvyko tradicinis Atviras Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionatas.

Kaip ir prognozuota, dalyvius pasitiko stiprus pietvakarių krypties vėjas. Pirmąją dieną pūtė apie 20-25 mazgų stiprumo vėjas, o antrąją vėjo greitis siekė apie 18-20 mazgų.

Į varžybas, nepabūgę gausaus lietaus prognozės susirinko buriuotojai iš Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos ir Neringos. Žadėtas lietus šeštadienį nepasirodė, o sekmadienio lietingą rytą gerokai pašėlęs pasitraukė ir leido buriuotojams startuoti beveik nesušlampant.

 
Buriuotojams per abi varžybų dienas buvo duota rekordiškai daug - net 10 startų. Lengvasvorių kategorijoje puikiai buriavo ir 8 kartus pirmas kirtęs finišo liniją čempionu tapo Vykintas Mizgiris. Vidutinio svorio kategorijoje nepralenkiamas buvo Nidos uosto kapitonas Karolis Atkočaitis, o sunkiasvorių dvikovą užtikrintai laimėjo Antanas Golubovskis įveikdamas 2017 metų Europos čempioną Matą Mizgirį. Supersunkiasvorių grupėje startavęs vienintelis buriuotojas - panevėžietis Dainius Juškevičius - savo varžovų ant šlapio asfalto nesulaukė, tad čempionu tapo be konkurencijos.

Detalūs rezultatai: žiūrėti (jpg) 

Video:

Komentarai

Populiarūs įrašai