Pajūrio Blokart taurė 2015


Prieš atidarydami buriavimo ant vandens sezoną savaitgalį buriuotojai susirungė Pajūrio Blokart taurės varžybose. Varžybos turėjusios vykti Klaipėdoje, dėl techninių kliūčių buvo perkeltos į Nidos aviacinę aikštelę.

Pučiant vidutiniam, tačiau su stipriais gūsiais šiaurės-šiaurės vakarų vėjui, keturiose svorio kategorijose susirungė 19 sportininkų. Pagal aviacinės aikštelės konfigūraciją distancijos ilgis buvo parinktas apie 300-400 metrų, judėjimo kursai - lenktyninis beidevindas ir bakštagas. Tokioje distancijoje net ir puikiai startavę buriuotojai negalėjo likti ramūs - iš paskos važiuojančio sportininko susikurtas didesnis vimpelinis vėjas neretai leisdavo panaudojant inerciją aplenkti tiek iš antvėjo, tiek iš pavėjo.

Didžiausias iššūkis buriuotojams buvo laiku pastebėti vėjo gūsius, jų kryptį ir žaibiškai juos paversti į vėjaračio greičio padidėjimą. Viena kita "pramiegota" galimybė ir žiūrėk, jau atsilikai keletą šimtų metrų. Dėl šios priežasties neretai važiavimų metu įvykdavo daug pozicijų pasikeitimų tarp sportininkų.

Džiugu, kad buriavimas vėjaračiais puikiai ir lengvai įtraukia vaikus į "žaidimą" su burėmis - jauniausiajam startavusiam tebuvo 7 metai (Pijus Jegorovas). Dar nepratęs prie greičio ir visąlaik finišuodamas gale, paskutiniame važiavime Pijus "iššovė" ir finišavo trečias Ultralengvasvorių kategorijoje.Šioje kategorijoje nepralenkiamas buvo Vykintas Mizgiris, laimėjęs visus važiavimus. Jam ant kulnų vis lipo Gustas Pipiras, na o trečias liko Bernardas Zujus.

Tarp lengvasvorių vienvaldžiu lyderiu tapo Dalius Kožemečenko, antrą vietą laimėjo Kajus Kartanovičius, o trečiąją - Rokas Treinauskas. Vidutinio svorio kategorijoje virė itin atkakli kova ir tik paskutiniojo važiavimo metu pergalę išplėšė Neringos sporto mokyklos treneris Martynas Gomas, jam turėjo nusileisti puikiai buriavęs Aleksandras Einikis, trečiąją laimėjo Gražvydas Pupkus. Sunkiasvorių kategorijoje auksą laimėjo Matas Mizgiris, sidabrą iškovojo Neringos sporto mokyklos treneris Zigmantas Raudys, o bronza pasipuošė Paulius Varžaitis.

Lietuvos Blokart komanda, kurią atstovaus 4 sportininkai ruošiasi gegužės 14-17 dienomis Romo saloje (Danija) startuoti Europos Blokart čempionate. Čia žada startuoti 101 sportininkas iš 11 šalių.

TOP3 rezultatai (Vardas, pavardė, taškų suma):



Ultralengvasvorių kategorija

  1. Vykintas Mizgiris - 4 tšk.
  2. Gustas Pipiras - 8 tšk.
  3. Bernardas Zujus - 13 tšk.


Lengvasvorių kategorija

  1. Dalius Kožemečenko - 4 tšk.
  2. Kajus Kartanovičius - 8 tšk.
  3. Rokas Treinauskas - 12 tšk.


Vidutinio svorio kategorija

  1. Martynas Gomas - 7 tšk.
  2. Aleksandras Einikis - 8 tšk.
  3. Gražvydas Pupkus - 8 tšk.


Sunkiasvorių kategorija

  1. Matas Mizgiris - 6 tšk.
  2. Zigmantas Raudys - 9 tšk.
  3. Paulius Varžaitis - 12 tšk.
 
 Detalūs rezultatai: parsisiųsti (PDF)
 
 

Komentarai

Populiarūs įrašai