Kol pajūryje siautė pūga, Nidoje lindėjo saulė

Keista, bet taip jau yra: Ventės rage pūga, Nidoje - saulė pro debesis. Šiandien du buriuotojai turėjo planą pasiekti Nidą iš Ventės rago ledu ir čia palakstyti Ice-Blokart ledrogėmis. Planas išdegė, bet ne be pastangų: dėl siautusios pūgos ventiškio "šumacheris" springo ir nematė kelio ant ledo, o nusprendus Nidą pasiekti per aplinkui, drąsuoliams pakišo kelią rimtą pūga (žiūriu, kaip antroj eilėj šalia važiavusi mašina į pusnį bac, ir sustojo - toks komentaras bėgusiųjų nuo pūgos gerai parodo kas dėjosi anoje marių pusėje).

Kaip ten bebūtų visos dienos metu Nidoje nukrito tik kelios snaigės, kas leido džiaugtis idealiu ledu. Vėjo netrūko, tad pirmąkart Lietuvoje buvo išbandyta 2 kv.m. Blokart burė. Įspūdžiai neblogi, tik prie tokio vėjo ryškiai nusileidžia 3.0 kv.m. burei bėgėjimosi laikotarpiu. Tačiau pasiekus maksimalų greitį, ryškėja jos pranašumas - čiuoži greičiau ir kas svarbiausia, aštriau.

Dar vienas momentas: kas pažįstate pasieniečių, paprašykite bent minimaliai paženklinti šengeno sieną ant ledo. Leki įsigazavęs ir nematai jokių ženklų, nieko (GPS rodė, kad buvau 300 m. iki pasienio ruožo). O jei netyčia kas nežinantis kirstų - problemos tuomet, vienok..

Tuo tarpu džiaugamės vėju ir visa ateinančia vėjuota savaite.

Vėjas: 6-8 m/s S
Burės: 3.0 ir 2.0 kv.m.
Maks. greitis: 56,6 km/h
Atstumas: 36,2 km
Laikas: 2 val.

Komentarai

Populiarūs įrašai