OBBC2009 dalyvius lepino saulė ir vėjas

Lapkričio 21-22 d. Nidos aerodrome vykusiame Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionate trijose svorio kategorijose varžėsi 20 sportininkų iš Lietuvos ir Estijos. Rungtynėse geriausiai pasirodė buriuotojai iš Neringos: jie iškovojo 2 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos medalį.

Šeštadienį, pirmąją varžybų dieną, susidarė idealios sąlygos buriuoti Blokart vėjaračiais: švietė saulė, buvo apie 10 laipsnių šilumos ir pūtė 10-12 m/s stiprumo vakarų vėjas. Vairininkai, nepaisant nedidelio Nidos aerodromo pločio, pasiekdavo 35-45 km/h greitį, o žiūrovai mėgavosi puikiais reginiais.

Rungtynėse netrūko adrenalino ir azartiškų buriuotojų akistatų. Viename iš važiavimų čempionato favoritas vidutinio svorio kategorijoje vilnietis Algirdas Žižys, pasivijęs ir aplenkęs pirmoje vietoje važiavusį Vytautą Talalą iš Panevėžio, paskutiniame posūkyje nesuvaldė vėjaračio ir apsivertęs išslydo nuo asfalto ant žolės. Buriuotojas net neįsibrėžė, sugebėjo finišuoti šeštas ir toliau sėkmingai tęsdamas kovą iškovojo bronzos medalį. Abu šiuos buriuotojus aplenkė ir galutinėje įskaitoje pirmąją vietą užėmė neringiškis Antanas Golubovskis.

Sunkiasvorių kategorijoje 2007 m. čempionas estas Raul Nappa šįmet nusileido savo nuolatiniam konkurentui klaipėdiečiui Mariui Ambrulaičiui, kuriam pagaliau pavyko iškovoti čempionato auksą. Būsimajam čempionui ypač gerai sekėsi buriuoti antrąją varžybų dieną, kuomet pūtė silpnesnis (5-6m/s) pietų krypčių vėjas. Tuo tarpu lengvasvorių kategorijoje nepralenkiami buvo neringiškiai, užėmę visas tris prizines vietas.

Dabar Blokart buriuotojai Šiaurės pusrutulyje laukia žiemos speigų, kuomet galės ratus pakeisti pačiūžomis ir treniruotis ant ledo. Kitąmet vasarį jie susirungs Šiauliuose ant Rėkyvos ežero ledo vyksiančiame Pasaulio Ice-Blokart ledrogių čempionate.

Atviro Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionato rezultatai:

Lengvasvorių kategorija:
I vieta - Gražvydas Pupkus (4 tšk.)
II vieta – Emilis Macevičius (7 tšk.)
III vieta - Dominykas Žičkus (12 tšk.)

Vidutinio svorio kategorija:
I vieta - Antanas Golubovskis (3 tšk.)
II vieta – Vytautas Talalas (8 tšk.)
III vieta – Algirdas Žižys (9 tšk.)

Sunkiasvorių kategorija:
I vieta – Marius Ambrulaitis (2,5 tšk.)
II vieta – Arnas Eimutis (6 tšk.)
III vieta – Raul Nappa (7 tšk.)

Detalūs rezultatai: žiūrėti (PDF)

Tojana Blokart Team Blog'as: 1 diena, 2 diena, 3 diena

Fotografijos (Matas Mizgiris): žiūrėti

Fotografijos (Orm Valtson): žiūrėti

Video:
Youtube Matas: žiūrėti
Youtube Orm: žiūrėti

2009-11-24
Lietuvos ryto TV žiniose reportažas apie Blokart vėjaračius (atsukti į 40 min. 48 s.):
http://tv.lrytas.lt/laidos/?item_id=48&active=2592

2009-11-20 Balticum TV žinios [atsukti į 11 min. 35 s.]
2009-11-20 LTV žinių laida "Šiandien" [atsukti į 24 min. 23 s.]

Komentarai

Populiarūs įrašai