Ilga kelionė per ledą (Nida-Pervalka, 45 min)

Taigi šiandien įvyko: Nida-Pervalka per gerą pusvalandį su Ice-Blokart'u! Aišku, dienos pradžioje buvom sugalvoje iki Vacio į Mingę nulėkt, bet pramiklinę pačiūžas ir užlaviravę 4 km virš Bulvikio rago gavome štilių ir gražią saulutę danguje: vėjas nuo 5 m/s pakrito iki 3 m/s. Teko nešti pačiūžas namo, t.y. į Nidą. Ilga muzika gavosi, ypač dėl to, kad visi trys (Ilgaudas, Antanas, Matas) buvome su 4.0 kv.m. burėmis. Ir pumpuoti, ir "učinti" greičiui išgauti bandėme ir šiaip taip po valandos su trupučiu pasiekėme jachtklubą.

Pasikeitėme bures į 5.5, į tą laiką vėjukas susisuko į NE ir atsigavo iki 5 m/s. Vėl patraukėme į marias. Užkilus porą km virš Nidos pasisukome į šiaurę ir beidevindu pjauname pirmyn - greitis apie 35 km/h. Praėjome pro vieną ledų sangrūdą (ties Nidos ilguoju tiltuku), prasinešėme pro kitą (ties Bulvikio ragu) ir pasileidome pirmyn. Fantastiškai išlindo saulė ir nušvietė tolyn. Žuvėdros ant ledo mojavo sparnais, žvejai - grąžtais. Tiesa, pirmąkart gyvenime iš 5 m. mačiau jūrinį erelį! Tiesiog dviese prie ledo plyčio stovi ir žuvies, matyt, laukia. Super galingas gyvūnėlis pričiuožus sumojo sparnais ir pakilo lėtai bet oriai.. Nutūpė už poros šimtų metrų nesivargindamas mosuoti savo boinginių sparnų.

Už Preilos žvejų sangrūdų smagiai padraskėme sniegučio kupstelius ir išvydome Pervalką. Čia pirmasis siurprizas: už 300 m. į šiaurę matosi ežerėlis, taigi sukam nuo jo tolyn, iš lėto ir... vanduo priekyje! Staigiai susuku vairą ir uždriftinu blokartą taip, kad iš po galinių pačiūžų pakyla 1,5 m. vandens stulpas. Vou! Va čia tai žieminis buriavimas - prie -5C taškytis vandeniu. Laimei ledas po pačiūžomis yra, taigi pritraukiu šotą ir vėl pirmyn. Už Pervalkos sutinkame dar vieną plyšį, kurio ledas toks nestoras atrodo.. Tad iki švyturio nelekiame, juolab kad saulė jau leidžiasi link miško. Sukame atgalios. Šauniai grįžinėjame palaikydami tuos pačius 35 km/h, praeiname pirmą, antrą sangrūdas, lekiame tolyn, kai prieš mane išnyra kokių 7 cm pločio plyšiukas. Na aišku, pro jį praneriu statmenai ir iškart atsisuku atgal, nes girdžiu Antano pačiūžų zvimbimą: Antanas atsistoja šonu, išilgai plyšio, įneria su priekine pačiūža, po to - su galine, pavažiuoja "bėgiu" dar porą metrų ir verčiasi bum. Grįžtu. Ištraukiam jo koją, blokartą. Antanas šlapias, bet beveik laimingas. Apžiūrim inventorių - sulenktas vairas, bet veikia. Taigi dundam pilna eiga į Nidą, nes saulė nusileido ir šalta darosi, kas namo beįleis? Ilga kelionė per ledą baigta.

Videoreportažas: žiūrėti

Oras: -5 C, debesuota, saulėta
Vėjas: E 5-3 m/s
Burės: 4.0 ir 5.5 kv.m.
Laikas: 5 val.
Distancija: 89,1 km
Maks. greitis: 47,2 km/h

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Smagu ;] ziuriu ne as vienas megejas vairus palankstyt ir blokarta palauzyt ;]
Unknown sakė…
super aprašymas :) net pavydu (baltai) šiek tiek :)
Matas Mizgiris sakė…
tai šį šeštadienį (02-07d.) po pietų bus pilnos marios ice-blokartu - welcome! p.s. gaila fotiko nebuvo - nerealus gamtos vaizdeliai..
Unknown sakė…
matai, norėčiau, bet negalėsiu. deja.
tad nepamirškit fotikų :)

Populiarūs įrašai