Pervalka-Nida ir kiaura padanga

Vėl nudžiugino šaltukas. Net pas mus Nidoje visos balos užsitraukė. Atsirado menkutė tikimybė, kad kitą savaitgalį vyksiantis Lietuvos Ice-Blokart ledrogių čempionatas visgi įvyks. Juk atvažiuoja net 13 užsieniečių.

Na kaip bus kaip nebus - o šiandien šauni buriavimo diena! Kartu su Linu pasižiūrėję į greitai dangumi slenkančius debesis ir šviečiančią saulutę netrukome nuspręsti prasilėkti vėjaračiais pajūriu. Maršrutas: Pervalka - Nida. Pervalkoje paplūdimys atrodo super - smėlis kietas, daugumoje sušalęs į ragą. Susirinkome blokartus ir pirmyn! Atsileidi pilnai burę, atsisėdi ir leidiesi vėjo nešamas į ten kur šviečia saulė - kaifas. Kadangi buriuojam fordevindu - nė jokio vėjelio, apie gūsį sužinai iš aplink lekiančių smilčių.

Privažiuojam Preilą. Tik už laiptelių - babach babach - ir mano dešinys galinis ratas netekęs oro maskatuojasi. Sustojam. Apmaudu, bet faktas - su tuščia kamera toli nenuvažiuosi. Nusprendžiam, kad Linas buriuoja iki Nidos, paima dar vieną atsarginį ratą ir atveža jį man.

Linas linksmai nudarda, o aš lieku liūdnas su kiaura padanga. Bet žemaitis nebūt žemaičiu jei nesugalvotų kažko. Po pusvalandžio turim remonto parankinėmis priemonėmis rezultatus - bekamerinę ir nepraduriamą Blokart padangą:
Skambinu Linui pranešt džiugią naujieną, kad tuoj atriedu, bet: "abonentas yra nepasiekiamas arba"... Tai reiškia, kad niekur negaliu judėt - nes juk sutarėm Preiloj, o be ryšio šiais laikais - nė krust. Jis pasirodo tik po geros valandos mojuodamas atsarginiu ratu. Na taip.. Kelionė tęsiasi. Likęs gabalas kelio buvo tikrai nuostabus - daugiausiai laikausi "vandenyje", žaisdamas su ateinančiomis ir nueinančiomis bangomis. Viena jų vos manęs neišmaudo už įžūlumą, kai strigau minkštame smėlyje. Į Nidą įlekiu šauniu greičiu, bet deja turiu sustoti - šiaurys juk pučia tik į Rusijos federaciją!..

Vėjas: N 9-11 m/s
Burės: 3.0 kv. m.
Laikas: 2 val.
Nuvažiuotas atstumas: 15,2 km.
Maks. greitis: 27,3 km/h

Komentarai

Populiarūs įrašai