Ice-Blokart ant Rėkyvos ledo

Grįždami namo po Ice-Blokart turnė po Lietuvą mudu su Viliumi nutarėme dar užsukti į Šiaulius ir aplankyti Rėkyvos ežero ledą. Kaip tarėme, taip ir padarėme. Nepaisant mažai miego (draugai pas kuriuos nakvojome labai anksti ryte į darbą išvažiavo), fakto, kad galutinai nusmigo mūsų Espace'o akumas, kurį galų gale pakeitėme su dideliais nuotykiais, antradienį 14 val. atsidūrėme Šiaulių jachtklube. Ledo kokybė tikrai ideali - lygus lygutėlis, dvelkia 5-6 m/s pietys.

Keletą ratų prasukome su 4.0 m. burėmis. Po to iš jachtklubo išlindo ir šiauliečių DN'ai ir Opti DN'ai. Vėjas giliau į ežerą pakilo iki 7-9 m/s, todėl persirengėme į 3.0 m. bures. Ant ledo kaukdamos lakstė dešimties bujerių pačiūžos, buvo duoti du startai distancijoje. Gavome vertingų pamokų kaip buriuoti prie stipraus vėjo. Sutemus jachtklube buvo uždegti prožektoriai, tad vieni du su Viliumi tesėme treniruotes priekrantėje ant apšviesto ledo iki pat 18 val.

Video klipukas iš Youtube

Tiesiog nuostabi buriavimo diena!

Šiaulių jachtklubo vadovė Irena pakvietė mus dalyvauti 2008-01-19, 20 d. LR ledrogių čempionate atskiroje Blokart klasėje, tad kam įdomu - skambinkite man tel. 8 618 81957 ir registruokitės! Yra tik 3 laisvos Blokart ledrogės..

Vėjas: S 5-9 m/s
Burės: 4.0 ir 3.0 kv. m.
Laikas: 4 val.
Nuvažiuotas atstumas: 48,3 km.
Maks. greitis: 59,4 km/h

Komentarai

Populiarūs įrašai