Pirmąją pavasario dieną finišavo Lietuvos ledo jachtų čempionatas ir taurės varžybos

Andriaus Repšio foto

Kovo 1 d. finišavo Lietuvos ledo jachtų čempionatas ir taurės varžybos, kuriose susirungė daugiau nei 30 ledrogininkų šiose klasėse: DN, Ice-Opti, Ice-Blokart ir open (savadarbiai).
Šeštadienį, vasario 28 d. taip ir nepapūtė ilgai lauktas vėjas, tad visuose 4 važiavimuose sportininkai startavo sekmadienį. Ledas buvo lygutėlis, 15-17 cm storio, buriuotojus džiugino 5-7 m/s pietvakarių vėjas ir +5C laipsniai šilumos.

Džiugu, kad daugiau nei pusė startavusiųjų buvo vaikai ir jaunimas. Jaunausiems buriuotojams - vos 9 metai. Gausiausiai auganti buriuotojų karta startavo Ice-Blokart ledrogių klasėje - 20 vaikų, neatsiliko ir Ice-Optimist ledrogininkai - šioje klasėje rungtyniavo 13 vaikų.

Šiomis varžybomis buvo uždarytas buriavimo ant ledo sezonas, mat ledas po tokių šiltų orų jau tapo nebesaugus.

Tuo tarpu 4 Lietuvos Blokart komandos sportininkai jau pradeda treniruotis su vėjaračiais ir ruošiasi startuoti Europos Blokart vėjaračių čempionate. Didžiausias Blokart vėjaračių renginys vyks gegužės 14-17 dienomis Romo saloje (Danija), kuri gali pasigirti viena geriausių Europoje - 9 kv.km smėlio "akvatorija".

Komentarai

Populiarūs įrašai