Baltijos šalių čempionate - puikus vėjas!


Savaitgalį Nidos aerodrome vykusiame Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionate penkiose svorio kategorijose varžėsi 31 sportininkas iš Lietuvos. Dėl techninių nesklandumų į čempionatą neatvyko vėjaratininkai iš Estijos. Daugiausiai medalių surinko buriuotojai iš Neringos: jie iškovojo 3 aukso ir 3 sidabro medalius.

Šeštadienį, pirmąją varžybų dieną buriavimo sąlygos buvo ekstremalios: pūtė 10-15 m/s stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas, termometras rodė 10 laipsnių šilumos. Vėjaračių vairininkai, nepaisant nedidelio Nidos aerodromo pločio, pasiekdavo 35-45 km/h greitį, o žiūrovai mėgavosi puikiais reginiais.

Čempionate pirmąkart startavo tiek daug jaunųjų buriuotojų – net 15. Lietuvos nacionalinė buriavimo akademija (NBA) atvyko su 10 jaunųjų sportininkų iš Vilniaus ir Kauno, kurie sudarė rimtą konkurenciją neringiškiams ir klaipėdiškiams. Varžybose netrūko adrenalino ir azartiškų buriuotojų dvikovų, o aršiausia kova vyko ultra lengvo svorio kategorijoje. Viename iš paskutiniųjų važiavimų 2012 m. čempionė Emilė Mažeikaitė pirmaudama išslydo iš trasos ant žolės ir užstrigo žemaūgėse pušelėse, tačiau sugebėjo grįžti į distanciją  ir toliau sėkmingai tęsdama kovą iškovojo sidabro medalį bei aplenkė nuolat jai ant kulnų lipusį NBA auklėtinį Antaną Gerasimavičių. Abu šiuos buriuotojus pranoko ir galutinėje įskaitoje pirmąją vietą užėmė neringiškis Kipras Markuščenko.



Sunkiasvorių kategorijoje siurprizą pateikė NBA senjoras Rimas Toleikis, kuris pirmąkart laimėjo auksą ir aplenkė patyrusius buriuotojus Arūną Maisiejų iš Vilniaus ir Romualdą Adomavičių iš Klaipėdos, kurie iškovojo sidabro ir bronzos medalius. Tuo tarpu lengvasvorių kategorijoje pirmąsias dvi vietas užėmė neringiškiai Karolis Atkočaitis ir Simona Minelgė, o bronza pasipuošė NBA auklėtinis Juras Kremensas.

Ekstremalios oro sąlygos neišgąsdino ir 8-10 metų amžiaus mažųjų buriuotojų, kurie startavo ir demonstravo sportinį charakterį jaunučių kategorijoje. Dešimtmetį NBA jaunutį Arijų Toleikį Neringos miesto meras Darius Jasaitis papuošė aukso medaliu, aštuonmetį neringiškį Vykintą Mizgirį - sidabru, o dešimtmečiui Arūnui Daračiui iš Kauno atiteko bronza.

Dabar Blokart buriuotojai laukia žiemos pradžios, kuomet galąs pačiūžas ir pradės treniruotis ant ledo. Kitąmet vasarį jie susirungs Nidoje ant Kuršmarių ledo vyksiančiame Europos Ice-Blokart ledrogių čempionate.

Atviro Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionato TOP3 rezultatai:

Sunkiasvorių kategorija
Rimas Toleikis 7 tšk.
Arūnas Maisiejus 8 tšk.
Romualdas Adomavičius 11 tšk.

Vidutinio svorio kategorija
Antanas Golubovskis 7 tšk.
Vilius Bestauskas 10 tšk.
Marius Petraitis 15 tšk.

Lengvasvorių kategorija
Karolis Atkočaitis 10 tšk.
Simona Golubovskytė 12 tšk.
Juras Kremensas 12 tšk.

Super lengvasvorių kategorija
Kipras Markuščenko 3 tšk.
Emilė Mažeikaitė 6 tšk.
Antanas Gerasimavičius 7 tšk.

Jaunučių kategorija
Arijus Toleikis 4 tšk.
Vykintas Mizgiris 6 tšk.
Arūnas Daračius 20 tšk.

Detalūs rezultatai: parsisiųsti PDF

Komentarai

Unknown sakė…
Didelis Dėkui organizatoriams už puikų čempionatą ir oro sąlygas!!!!

Pagarbiai
Emilė
Nida
Unknown sakė…
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown sakė…
Be vėjo,
Žaibo ir audros,
Koks būtų mūsų
Paprastas likimas...
Prikeptume prie lygumos,
Surūgtų kūdroje
Netgi vanduo -
Ne tam mes
Esame užgimę.
Taip laukiu ir stebiu,
Kada gi vėjas pasiūbuos
Medžius ir viską,
Kas tik gyva...
Kas būtų be aistros
Ir be gyvenimo audros,
Kuri mus vėjui skyrė,
Todėl lenkiuosi vėjui
Kaip liepos šaka,
Ant kurios dažniau
Ir siautulingas vėjas
Supasi ir kybo.
Unknown sakė…
Jėga, kokia siautulinga poezija!

Populiarūs įrašai