Terschelling saloje startavo Europos Blokart vėjaračių čempionatas 2011

Penktadienį, Spalio 7 d., Terschelling saloje (Olandija) startavo Europos Blokart vėjaračių čempionatas. Varžybose, kurios truks tris dienas, dalyvauja per 90 vairininkų iš 12 Europos šalių. Lietuvos Blokart komandai atstovauja Ilgaudas Šeputa, Matas Mizgiris (2010 m. Pasaulio vicečempionai savo svorio kategorijose) ir Vilniuje gyvenanti buriuotoja iš Italijos Anna Rita Manca.

Šiandien, pirmąją čempionato dieną, dalyviai džiūgavo dėl įsipūtusio stipraus vėjo (15 m/s), kurį lydėjo tai saulė, tai smarkus lietus. Buriuotojai tokiomis sąlygomis skrieja 70-80 km/h greičiu - tai reikalauja maksimalios koncentracijos vairuojant vėjaratį ir keičiant burės atakos kampą.

Pirmasis varžybų startas buvo duotas apie 11 val. ryto, tačiau po mažiau nei 5 min. varžymosi, didžiuliu greičiu su 2 arba 3 kv.m. ploto burytėmis lekiančius vairininkus pasitiko dar stipresnis vėjas, kurio greitis pasiekė 18-20 m/s. Vėjaratininkai darydami posūkius ėmė slydinėti ant smėlio lyg ant ledo – buriuoti tapo ypač ekstremalu. Įvertinę pavojingas oro sąlygas lenktynių komiteto nariai priėmė sprendimą nutraukti šiandienos varžybas ir pratęsti ryt.

Pietaudami nuo vėjo gūsių staugiančiame pliažo paviljone čempionato dalyviai dalinosi įspūdžiais ir laukė rytdienos startų.


Komentarai

Populiarūs įrašai