Auksas ir Sidabras Europos Blokart vėjaračių čempionate

Pirmąjį Liepos savaitgalį šventėme Lietuvos tūkstantmetį ir atstovavome savo šalį Europos Blokart vėjaračių čempionate Danijoje, Romo saloje. Į šį unikalų trijų kilometrų pločio ir tokio pat ilgio kieto smėlio paplūdimį susirinko per septyniasdešimt Blokart vairininkų iš dešimties Europos šalių. Buvo varžomasi trijose svorio kategorijose: lengvasvorių, vidutinio svorio ir sunkiasvorių bei dviejose klasėse: standartinėje ir performance.

Šeštadienį vyravo nepastovus vėjas, kuris ryte nuo 4 m/s pakilo iki 7 m/s vakare, pasibaigus varžyboms. Paplūdimio kokybė nebuvo ideali - vietomis tvyrojo minkšto smėlio oazės, į kurias patekęs prarasdavai beveik visą greitį, bei daug pozicijų. Tad kieto gero smėlio paieškos reiškė daugiau manevrų, bet ir daugiau greičio. Buvo duoti 5-6 startai visiems pogrupiams. Ypač smagūs buvo paskutiniai, kai stiprus vėjas blokart vėjaračius nešė apie 50 km/h greičiais.

Sekmadienis išaušo su juodu dangumi. Lietaus nenorėjo niekas. Ir kažkokio stebūklo dėka atvykus į paplūdimį išlindo saulė ir dangus pasidarė visiškai giedras. Vėjas 8 - 6 m/s. Šaunūs trys startai ilgoje distancijoje ir čempionatas baigtas. Paskutiniame "Fun race" dalyvavo visi 70 vėjaračių.

Abudu lietuviai dalyvavę čempionate, lipo ant garbės pakylos atsiimti medalių. Standart klasėje Rytis Slatkevičius tapo Europos čempionu lengvasvorių kategorijoje, o Matas Mizgiris - Europos vicečempionu vidutinio svorio kategorijoje. Ypač arši kova vyko vidutinio svorio kategorijoje, kur lyderiavo 4 vairininkai ir pirmasias 4 vietas skyrė vos du taškai.

Detalūs rezultatai: žiūrėti
Press:LTV Panorama (atsukti į 35:34), Delfi.lt, Lietuvos rytas, Vakarų ekspresas, Vakarų ekspresas #2
Oficiali čempionato svetainė
Foto: Matas, Jonas
Youtube video: žiūrėti

Komentarai

Populiarūs įrašai