Buriavimo rekordas: Smiltynė-Nida per 1 val. 20 min.

Malonu pranešti apie naują buriavimo rekordą: šįryt Ilgaudas nuo Smiltynės iki Nidos (45 km) Blokart vėjaračiu pralėkė per 1 val. ir 20 min. be jokio sustojimo!

Ryte pūtė NW apie 10 m/s stiprumo vėjas, Blokart vėjaratis su Bigfoot padangomis ir Midifoot priekyje, 5.5 kv. m. burė. Maksimalus greitis - 53,0 km/h, vidutinis - 33,8 km/h!

Tuo tarpu aš nudirbęs svarbiausius darbus apie pietus taipogi nulėkiau į Juodkrantę ir pasikinkiau šiaurvakarį. Tiesa, jis susilpnėjo iki 7 m/s, bet užtat paplūdimys - idealus, nes vakar naktį praūžė stiproka audra ir jūra buvo aukštai sukilusi, sulyginusi visą smėlį. Tiesa, vietomis buvo minkšto smėlio, akmenų, bet lėkdamas virš 30 km/h su midifoot priekine padanga lengvai viską prašoki. Pastebėjau, kad svarbiausia kritinis greitis, o jį pasiekęs jau nebestoji niekur. Netgi per įžymiosios "akmenų pakrantės" akmenų sankaupas pralėkiau kaip per sviestą. Tiesiog super!
Juodkrantė-Nida suburiavau per 1 val. 14 min. Kadangi vėjas sukosi į pietus ir Nidoje buvo NWW, pagalvojau, kad buriuoju atgal. Ir neapsirikau - po pusvalandžio vėjas dar pasisuko, jau į W ir vėlgi nei kart nesustojęs finišavau Juodkrantėje po 1 val. 22 min. Maks. greitis kuklesnis - 38,7 km/h, o vid. greitis 23,4 km/h, viso nuburiuota 54,1 km.

Vienu momentu ant vairalazdės užsiklampavau šotą ir lėkdamas apie 30 km/h pasinėriau į paukščių ir judančio po manim vėjaračio fotografavimą.
Foto: žiūrėti

Komentarai

Populiarūs įrašai