Nida-Smiltynė per 2,5 val.

Šviečiant saulutei ir ošiant jūrai - į 50 km buriavimo nuotykį Kuršių Nerijos pajūriu.

Startavau pirmadienį Nidoje vienas (gera savaitės pradžia!), kadangi visi kiti dirba arba neburiuojantys. Susirinkau blokartą su kokonu, fat feet žemo slėgio galiniais ratais ir big fork priekine šake. Vėjas SW, apie 8 m/s, tad 4.0 kv.m. burė gerai truktelėjo ir skrendu 25-30 km/h. Nuostabios bangos, ošia, smėlį neša po ratais o vėjo - lyg nebūtų (juk kursas - aštrus fordevindas), tad šildaisi saulėje ir lepiniesi pajūriniais vaizdais.

Ties Preila sutikau keturratį su dviem keleiviais ir už kokių poros kilometrų susmigau į akmenuotą pajūrį. Tarp Preilos ir Pervalkos tikrąja to žodžio prasme akmenys nuo vandens iki pat kopagūbrio. Daug akmenų. Porą šimtų metrų prasistumęs vėl sėdau prie vairo ir pasileidau vėjo genamas tolyn. Už Pervalkos prasidėjo šiek tiek minkštesnio smėlio ruožai, tad teko paimprovizuoti buriuojant šalia pat bangų, atkartojant jų bėgančius kontūrus (kad nebūtų per daug šlapia), o kartais ir įlendant į patį vandenį.

Aštresniais kursais pasidžiaugiau prašokęs Juodkrantę - nuo ten krantas pasisuka į šiaurės vakarus. Toje atkarpoje pasiekiau maksimalų 42,1 km/h greitį (su fat feet tai Lietuvos rekordas:). Netoli Smiltynės sutikau pajūriu bevaikštinėjantį Kęstą, paplepėjom, pasiguodėm kad vėjas ledo neišneš ir greit galėsim mėgautis tikru žieminiu buriavimu.

Pasiekęs Smiltynės gelbėjimo stotį keliuku atsiradau prie senosios perkėlos. Ten kaip užsakytas laukė Kaliningrado autobusas, į kurį blokart vėjaratis tilpo nurinkus burę ir nuėmus galinius ratus. Voila! Kodėl ne šampaninis buriavimas?

Oras: +4 C, saulėta
Vėjas: SW 7-8 m/s
Burė: 4.0 kv.m.
Laikas: 2,5 val.
Distancija: 46,4 km
Maks. greitis: 42,1 km/h

Komentarai

Jonas sakė…
Vau, atrodo tobulas pasivažinėjimas :))

Populiarūs įrašai