Sugrįžimas iš Blokart'ų rojaus

Saulėta diena, burzgia LISCO GLORIA varikliai, laivas lengvai skinasi kelią atgal į Lietuvą. Taip baigiasi dešimties lietuvių kelionė į Daniją, Romo salą, kurioje vyko Danijos Blokart čempionatas. Ši vieta dar yra vadinama Blokart‘ų rojumi. Taip yra todėl, kad buriavimui sausumoje vietos valdžia yra oficialiai išskyrusi idealų, kieto smėlio 4-6 kvadratinių kilometrų paplūdimio „sklypą“. Šiaurės jūroje esančioje saloje paprastai niekada netrūksta vėjaračių ir vėjo.

Mūsų komanda keltu pasiekusi Kylį ir nuvairavusi 170 km ketvirtadienį vakare (gegužės 1 d.) atsirado Romo saloje. Šiltas danų, vokiečių, olandų ir lietuvių buriuotojų sutikimas baigėsi egzotišku naktiniu žaidimu „Frolf“ (Frisby + Golf = Frolf). Žaidimo esmė – per kuo mažiau metimų pataikyti į nurodytą taikinį su Frisby lėkšte.Kitą rytą saulė ridinėjosi dangumi, o vėjo - praktiškai nulis. Tačiau apie pietus jis pakilo iki 5-6 m/s ir dešimtys Blokart vėjaračių su 5.5 ir 4.0 kv.m. burėmis pradėjo raižyti Romo salos paplūdimio smėlį.Buriuojant šioje saloje kyla nepakartojamas jausmas – atrodo lyg lėktum ice-blokart‘u ant Kuršmarių, tik po apačia ne ledas, o smėlis ir oro temperatūra tikrai neminusinė. Akims tūkstančius metrų nėra už kur užkliūti – tiesiog skrendi tuo geltonu lygiu smėlio paviršiumi.

Šeštadienį pirmi čempionato startai buvo atidėti dėl per silpno vėjo, tačiau dalyvių nuotaikos tai nė kiek negadino – „blokart‘eriai“ visada randa ką veikti ir apie ką kalbėti susiėję krūvon. Po poros valandų vėjas sukilo iki 5 m/s ir išvedė 26 buriuotojus dviejuose pogrupiuose prie starto linijos. Šviečiant saulei virė aistros, vimpelinis vėjas zvimbė pro 5.5 kv.m. bures ir gaudė buriuotojų ausyse, o posūkiuose smėlis tryško iš po vėjaračių ratų. Po dienos nuvargę, tačiau su šypsenomis veiduose, vairininkai susirinko į vakarėlį itališkame restorane. Pabendravus, pasisotinus ir pažiūrėjus foto ir video medžiagą, aišku, vėl buvo žaidžiamas Frolfas.
Sekmadienio oro prognozė nežadėjo nieko gera, deja, tai ir išsipildė. Antrosios dienos startai ir freestyle'o varžybos neįvyko dėl vėjo stokos. Apdovanojimų ceremonijoje triumfavo visi 4 čempionate dalyvavę lietuvių buriuotojai: Goštautas Varškevičius užėmė 2-ąją vietą vaikų pogrupyje, Rytis Slatkevičius ir Algis Varškevičius – 2-ąją ir 3-iąją vietas lengvasvorių pogrupyje, o Matas Mizgiris – 3-iąją vietą vidutinio svorio pogrupyje.

Renginiui pasibaigus vėjas pakilo ir suteikė dar vieną galimybę iki saulėlydžio pasidžiaugti Romo paplūdimiu. Pagerinome keletą rekordų – sekmadienį paplūdimyje prabūta net 11 valandų, o per tris dienas iš eilės su Blokart‘u nuburiuota per 125 km.

Foto: http://www.flickr.com/photos/irklakojis/sets/72157602815725199
Youtube video: http://www.youtube.com/watch?v=Qk9Ud6ilFZc

Burės: 5.5 kv.m.
Laikas: 12,3 val.
Max greitis: 38,2 km/h
Atstumas: 125,7 km

Komentarai

Populiarūs įrašai