Ice-Blokart ledroges pasaulio čempionate geriausiai valdė šiauriečiai

Vasario 19 – 21 dienomis Nidoje vykusiame Pasaulio Ice-Blokart ledrogių čempionate dėl permainingų oro sąlygų buvo varžomasi tik vieną dieną. Vis dėlto, renginyje netrūko emocijų ir sportinės kovos. Varžybose dalyvavo 32 sportininkai iš 9 šalių. Neatvyko viena prancūzų komanda, kuri pavėlavo į lėktuvą dėl magistraliniuose keliuose siautusių pūgų, netikėtai susirgę latviai ir ledrogininkai iš Lietuvos.

Varžybos vyko specialiai paruoštoje ledo trasoje, Nidos įlankoje. Čempionato teisėjo, Lietuvos DN ledrogių asociacijos pirmininko Vadimo Grigonio nuomone, ledo trasos paruošimas buvo istorinis įvykis oficialiose ledrogių varžybose Lietuvoje, o galbūt net ir visame pasaulyje. Tai buvo įmanoma tik dėl to, kad Ice-Blokart ledrogės yra pati lengviausia, mažiausia ir manevringiausia ledrogių klasė.

Penktadienį paskyrę treniruotėms, šeštadienį buriuotojai ant ledo laukė vėjo, kuris stipriau papūtė tik po saulėlydžio. Buriavimui ledrogėmis reikia vos 3-4 m/s vėjo, tačiau ir jo nesulaukta: lengvasvoriams duotas startas buvo atšauktas. Tad iš devynių šalių susirinkę ledrogininkai bendravo žaisdami ledo ritulį ir gurkšnodami karštą arbatą, kurią savo antikvariniame „samovare“ virė atstovai iš Rusijos.


Sekmadienį susidarė ypač palankios sąlygos buriavimui ant ledo – papūtė 6-10 m/s vėjas, o ledo danga, pašalus po vakarykščio atodrėkio, buvo itin lygi. Varžybų pradžią paankstinus, kiekvienoje svorio kategorijoje pavyko surengti net po penkis važiavimus – daugiau, nei buvo planuota šią dieną.

Daugiausiai pastangų ir įgūdžių iš buriuotojų pareikalavo priešvėjinė trasos atkarpa, kurioje vyko ypač arši kova. Čia neapsieita be lengvų varžovų susidūrimų. Tuo tarpu pavėjinė trasos atkarpa buvo greičiausia – čia sportininkai įsibėgėdavo iki 40-45 km/h, o keletas jų, nesuvaldę ledrogių staigiame posūkyje, virto ant šono.


Tarp 32 varžybose dalyvavusiųjų prizines vietas iškovojo šiauriečiai – lietuviai, estai, danai ir vokiečiai. Tuo tarpu mažiau galimybių treniruotis ant ledo turintys ispanai, prancūzai, anglai ir olandai tenkinosi kuklesniais rezultatais.


Lengvasvorių (iki 70 kg) kategorijoje pirmąją vietą laimėjo šiaulietis Kęstutis Berezinas, kuris vien pergalių skaičiumi aplenkė tiek pat baudos taškų surinkusį Alexander Bruhn (Vokietija). Trečiają vietą šioje kategorijoje laimėjo nidiškis Gražvydas Pupkus.

Vidutinio svorio (70-85 kg) kategorijoje pasaulio čempionu tapo estas Mihkel Tigas. Jis aplenkė lietuvius Artūrą Bugailiškį (Šiauliai) ir Antaną Golubovskį (Nida), iškovojusius sidabrą ir bronzą.

Sunkiasvorių (85-100 kg) kategorijoje trečias liko Eric Wulff (Danija), kurį vos vienu tašku aplenkė klaipėdietis Marius Ambriulaitis. Pasaulio čempionu tapo šiaulietis Aurimas Eidukas, kuris vienintelis visuose važiavimuose finišo liniją kirto pirmas.

Supersunkiasvorių (per 100 kg) kategorijos pirmosios vietos laureatu pripažintas klaipėdietis Ilgaudas Šeputa. Ant antrosios ir trečiosios prizininkų pakylų lipo buriuotojai iš Estijos Raul Nappa ir Orm Valtson.

Ledrogininkai Lietuvoje šiuo metu laukia atodrėkio, kuomet nutirpus sniegui jie vėl galės džiaugtis lygiu ledu ir vėju. Kovo mėnesį tikimasi surengti Baltijos šalių čempionatą, kuris dėl per storos sniego dangos buvo atšauktas. Tuo tarpu Estijoje jau rengiamasi 2011 metais vyksiančiam Europos Ice-Blokart ledrogių čempionatui.

Qhoto.net komandos (Andrius Repšys ir Andrius Mačiūnas) fotografijos: Galerija
Detalūs rezultatai: download PDF

Youtube video: žiūrėti

Komentarai

Unknown sakė…
neradote nemokamų serverių nuotraukoms?
Vadimas sakė…
du Andriai is Siauliu nemazai fotografavo ir buvo zadeta, kad mazos kokybes su vandens zenlu bus "for free". Gal dar nespejo ideti. Dali savo foto sudejau i Tojanos galerija:
http://www.tojana.lt/photogallery.php?album_id=203
Jonas sakė…
O tai kur pasižiūrėti daugiau nuotraukų? :)
Matas Mizgiris sakė…
Kantrybės su foto!:) Deaktyvuosiu nuorodą, per anksti sulinkinom, kad nereiktų nusivilti. Foto bus ir tikrai super!!!.
Unknown sakė…
Nice photos, greets from Spain!
orm sakė…
Pictures: http://picasaweb.google.com/purikart/IceBlokartMM2010#

Populiarūs įrašai