Maratonas: puiki saulėta diena ir dvigubai mažiau vėjo

Saulei romantiškai leidžiantis į jūrą finišavo pirmasis 50 km pajūrio Blokart maratonas. Džiugu, kad visi dalyvavusieji įveikė distanciją, kuri dėl mažo ir gūsingo vėjo (SE 6-8 m/s, kurį pastoviai užstodavo apsauginis kopagūbris) buvo sutrumpinta apie 10 km. Startas buvo duotas Preilos paplūdimyje, kuris gerokai nudžiugino pašalusiu ir sutvirtėjusiu smėliuku – tai reiškia, kad rinktis kieto smėlio atkarpas bus žymiai lengviau. Nors visos prognozės rodė vid. 10 m/s SE vėją, deja pūtė geriausiu atveju 6-7 m/s, o pačiam pajūry, kur siauresnis pliažas ir netoli kopagūbris – išvis 0-1 m/s.

Startuojama buvo kas 1 min., tačiau ilgai netrukus dalyviai susisluoksniavo ir laikėsi dviejomis grupėmis (lengvasvoriai ir sunkiasvoriai). Sunkiasvoriai judėjo žymiai lėčiau, kadangi praeinantys škvaliukai juos pralenkdavo ir vėl palikdavo su varganomis 3-4 m/s vėjo turbulencijomis nuo kopagūbrio. Pirmasis finišą Juodkrantėje pasiekė Arno/Mato komandos atstovas Matas, nors Preiloje ir startavo paskutinis (distancijoje sugaištas laikas – 1 val 16 min. 10 s.), iškart po jo pirmą etapą baigė Marius ir Vilius, kiek vėliau – Mindaugas. Sunkiasvorių lengviesiems teko gerokai palaukti – Argaudas finišavo po beveik valandos, supersunkiasvoris Ilgaudas – dar po pusvalandžio.

Neilgai trukus buvo duoti antrojo etapo startai ir dalyviai iš pietinės Juodkrantės pajudėjo Smiltynės link. Pirmieji trys-keturi kilometrai lygiagrečiai Juodkrantės buvo sudėtingi dėl ypač minkšto smėlio, paskiau smėlio kokybė pasitaisė, tačiau apie vėjo kokybę daugelis dalyvių buvo linkę patylėti. Tačiau vyrai ištvermingai įveikė distanciją ir gavo paguodos prizą – link NNW besisukanti Kuršių Nerijos juosta, paskutiniuosius 5 km dalyviams atvėrė pilnesnius ir stabilesnio vėjo kursus, kuriuos bent jau lengvasvoriai prašoko per keliolika minučių.

Dalyvių įspūdžiai dvejopi, kuriuos iliustruoja Mariaus pasakyta frazė „būčiau galutinai prasikeikęs, bet viską atpirko tie paskutiniai 5 km, kuriuos tiesiog praskridome“.

Kaip ten bebūtų, maratonas yra maratonas. Gaivus sausas oras, saulė ir jūra, šiek tiek vėjo ir išgyvenimai drauge po burėmis – tai visgi ne diena praleista prie televizoriaus.

Oras: saulėta, +5 C
Vėjas: SE 6-8 m/s
Burės: 5,5 kv.m.
Laikas: 6 val.
Distancija: 36,5 km
Max Greitis: 35,3 km/h

Fotografijos: žiūrėti
Youtube video: žiūrėti
Rezultatai: parsisiųsti PDF
Maratono dalyvių judėjimo GPS "įrašas" (zip) (peržiūrai parsisiųsti nemokamą programą GPS AR, nurodymai programos įdiegimui čia (2 diegimo žingsnį galima praleisti)).
Greičių statistika:

Komentarai

Populiarūs įrašai